E-books en apps

E-books: leen ze bij de bibliotheek

leen e-books bij de bibliotheek

Leden van de bibliotheek kunnen gratis ebooks lenen. De voordelen:
- Keuze uit duizenden e-books
- 24/7 lenen
- Voor e-reader, tablet, smartphone en pc/laptop.

Maak snel een webaccount aan. We wensen je veel leesplezier!

Uw bibliotheek in uw broekzak

In de speciale Bibliotheek Wise app kunt u zien wat u nog thuis heeft en wanneer het terug moet. Maar dat is nog niet alles. De app toont u daarnaast ook de nieuwe aanwinsten van de bibliotheek, speciaal voor u uitgezochte titels en hij geeft u leestips gebaseerd op wat u zelf mooi vindt!

Iets gevonden? U kunt de boeken meteen reserveren of op uw verlanglijstje zetten.

Gratis beschikbaar voor Android en iOS. 

E-books: ons stappenplan helpt u op weg

lezen boeken e-books mensen

Hulp nodig voor het lezen van e-books? We hebben een stappenplan gemaakt waar precies instaat wat u doen moet. 

U kunt natuurlijk ook ons overzicht van veelgestelde vragen raadplegen. Misschien staat uw vraag er wel bij. Anders kunt u contact opnemen met uw eigen bibliotheek.

Luisterbieb

Duik diep in een spannend verhaal terwijl je staat te koken. Amuseer je met een hoorspel in de file naar je werk. Of verdiep je in een college over het menselijk brein tijdens het hardlopen. Met de LuisterBieb heb je toegang tot een ruime keuze aan luisterboeken. Van literatuur tot talencursussen, van kinderboeken tot thrillers.
De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is gratis.
Ben je lid van de Bibliotheek? Door je bibliotheekpas te koppelen aan de app krijg je toegang tot nog veel meer titels! 

YouTubefilmpje: E-books op een E-reader plaatsen

Digitale prentenboeken van Bereslim

Bekijk nu de digitale prentenboeken van Bereslim voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is keuze uit wel 60 titels. Druk op de knop hieronder en dan krijg je een code om drie weken toegang te krijgen tot de digitale prentenboeken. 

De Boekensalon App

Boekenliefhebbers opgelet!
Alle informatie over een boek direct bij de hand, inclusief recensie. Scan de barcode of zoek op auteur, titel of ISBN. Waar je maar wilt. Haal de informatie op en leg het boek vast in je favorietenlijstje. Handige geheugensteun in bibliotheek of boekhandel. Of laat je vrienden weten dat je dit wel een heel mooi verjaardagscadeautje vindt. Want je kan de titel mailen, mms-en óf doorplaatsen op je account bij Facebook, Hyves of Twitter. 
Over de Boekensalon
NBD/Biblion is de initiatiefnemer van de website deBoekensalon.nl en deze App. Als faciliterend bedrijf voor de Nederlandse bibliotheken beschikt NBD/Biblion over een indrukwekkende verzameling informatie. Zo worden onder andere alle boeken die in Nederland verschijnen in kaart gebracht en voor openbare bibliotheken gerecenseerd. Daarnaast faciliteert NBD/Biblion een uitgebreid netwerk van leeskringen. Dit sociale netwerk en de enorme schat aan objectieve informatie vragen om
dit bijzondere initiatief.