School & Bibliotheek

De bibliotheek en het onderwijs: partners in leesbevordering en mediawijsheid! Zowel voor peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, basisscholen als middelbare scholen heeft Bibliotheek Brunssum een uitgebreid aanbod om leerkrachten te ondersteunen. Neem gerust contact met ons op:
Voor pre-school en primair onderwijs: Lisette Timmermans, ltimmersmans@bibliotheekbrunssum.nl
Voor voortgezet onderwijs: Margo de Wit, mdewit@bibliotheekbrunssum.nl

 

Pre-school

Nog leuke lesideeën nodig? De bibliotheek helpt! Wij ondersteunen peuterspeelzalen en kinderdagverblijven met leskisten, voorlezen, prentenboeken, lezingen en nog veel meer... 

Interactieve animaties

interactieve animaties

100 Interactieve animaties zijn nu beschikbaar voor het onderwijs. De thema's zijn: De aarde, De mens, Dieren & planten en Techniek.  

Primair Onderwijs

Al jaren ondersteunt Bibliotheek Brunssum leraren in het basisonderwijs.  

Digitale luistercolleges

digitale luistercolleges

Meer weten over Darwin, de pavlovreactie en DNA? Alle 50 luistercolleges van de Junior Bètacanon zijn nu voor het onderwijs online te beluisteren. 

Lezingen

De jeugdspecialist van de bibliotheek kan een bijdrage leveren aan ouderbijeenkomsten waarop het lezen centraal staat. Inhoud en duur van de lezing worden in onderling overleg vastge­steld.
Minimum aantal toehoorders: 10. Contact opnemen met de bibliotheek: ca. 6 weken van tevoren. Kosten: € 50,-.
Contactpersoon: Lisette Timmermans: tel.: 045-4007560 of stuur een e-mail naar: ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl

Bijdrage aan schoolkrant

De bibliotheek levert (op verzoek) graag een bijdrage aan kopij voor de schoolkrant, bijvoorbeeld in de vorm van boekbesprekingen. Contact opnemen met de bibliotheek: ca. 2 weken voor de kopij-inleverdatum. Kosten: geen.

Schoolabonnement

Kinderen tot 17 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Maar ook scholen kunnen een abonnement afsluiten. Basisscholen kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om een schoolabonnement aan te schaffen voor projectcollecties of wisselcollecties.