Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke sintactiviteiten of lees een mooi boek.

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

• Mijn eerste koffertje

Welke Piet is een superheld? Wat voor cadeau heeft het meisje gekregen? Hardkartonnen aanwijsprentenboek in de vorm van een koffertje met een handvat. Met kleurrijke tekeningen, zoekvragen en tabs. Vanaf ca. 2 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Mijn eerste koffertje

• Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

René Noorderveen

Fien en Teun kunnen, na het zetten van hun schoen, niet wachten tot Sinterklaas komt. Ze spelen dat ze zelf Sinterklaas en Pietje zijn, en doen nepcadeaus in de schoenen. Zal Sint straks een echt cadeautje in hun klompjes stoppen? Verhaal met enkele doetips en liedjes. Voorlezen vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.

Bekijk details van Fien & Teun spelen Sinterklaas en Pietje

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 8 november is het Sinterklaas journaal weer op TV te zien. Hieronder vind je de link naar het Sinterklaas journaal.

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)

Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)

Boekentips van onze redactie

• Het grote decemberboek

Ellen Tijsinger

Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het roetveegpietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Gedrukt boek

Bekijk details van Het grote decemberboek

Sinterklaasfilms

Sinterklaasliedjes

Sinterklaasmuziek

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten