Bibliotheek Brunssum weer open!

Bibliotheek Brunssum gesloten van 5 t/m 18 november

Na een sluiting van 2 weken mogen we vanaf 19 november onze deuren weer openen!

Er zijn diverse maatregelen ingevoerd om de bibliotheek 'coronaproof' te maken, maar we hebben ook de hulp van onze bezoekers nodig om van de bibliotheek een plek te maken waar iedereen op een veilige manier kan verblijven.
Daarom vragen wij je om de volgende regels in acht te nemen:    

- Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.
- Geen toegang bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts en/of benauwdheidsklachten.
- Jonger dan 13 jaar? Je mag alleen naar binnen onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
- Zoek gericht naar boeken en probeer de verblijfsduur in de bieb te beperken tot 15 minuten
- Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.
- Bij binnenkomst handen desinfecteren.
- Inleveren en uitlenen van boeken gebeurt via zelfservice.
- Betalingen bij voorkeur per pin.
- Leescafé en internetwerkplekken zijn weliswaar beschikbaar maar met een beperkt aantal plaatsen en met inachtneming van 1,5 meter afstand.
- Bij het gebruik van computers en printfaciliteiten kan momenteel geen hulp geboden worden
- Volg ALTIJD de aanwijzingen van de medewerkers op.

Veiligheid

Indien de openstelling van Bibliotheek Brunssum indruist tegen de gemeentelijke of landelijke maatregelen rondom het coronavirus, houden wij ons het recht voor de openstelling per direct te staken. Dit geldt ook voor de dagen en tijden waarop de bieb open is. Het kan zijn dat we hier aanpassingen in moeten aanbrengen om de veiligheid te garanderen.
Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de openstelling als je dat niet doet.

Online doorlezen kan ook!

Ook kun je verder lezen met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Alle informatie vind je op onlinebibliotheek.nl

Of dowload de nieuwe online Bibliotheek-app. Daarin vind je zowel e-books als luisterboeken!

Leuke tips voor kinderen staan op Jeugdbibliotheek: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.
Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.