Bibliotheek Brunssum weer beetje meer open vanaf 5 juni

We gaan gefaseerd en veilig weer een stapje verder open

Vanaf 5 juni zijn onze deuren weer een beetje verder open voor onze bezoekers, weliswaar nog met beperkende voorwaarden en volgens de richtlijnen van het RIVM.

Onze medewerkers zijn zorgvuldig geïnstrueerd, er zijn kuchschermen geplaatst, desinfectiemiddelen staan klaar en er zijn looproutes gecreëerd zodat iedereen voldoende afstand kan houden.
Er wordt vooralsnog een beperkt aantal bezoekers toegelaten.
De leeszaal is weer voor een beperkt aantal personen toegankelijk en er zijn weer 3 publiekscomputers beschikbaar.
De afhaalservice blijft nog een tijdje beschikbaar voor mensen die ons niet durven te bezoeken.


Vanaf zaterdag 12 juni is de bibliotheek ook weer op zaterdag geopend (van 10.00-13.00 u.).

We hebben je hulp nodig om van de bibliotheek een plek te maken waar elke bezoeker op een veilige manier boeken kan lenen. Daarom vragen wij je om de volgende regels in acht te nemen:
    

. Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.

. Draag een mondkapje (vanaf 13 jaar).

. Er wordt een beperkt aantal bezoekers toegelaten, het kan dus zijn dat je even moet wachten.

· Bij binnenkomst handen desinfecteren.

. Bij binnenkomst registreren.

. Eén toegangsitem (winkelmandje) per persoon is verplicht.

· Je mag de bibliotheek alleen bezoeken om boeken in te leveren en/of te lenen. Zoek gericht naar boeken en probeer de verblijfsduur in de bibliotheek te beperken tot 15 minuten

· Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.

· Geen toegang bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (vanaf 38 C°) en/ of benauwdheidsklachten.

· Boeken inleveren bij de balie en boeken uitlenen via zelfservice.

. Betalingen bij voorkeur per pin.

· Leescafé, publiekscomputers, koffieautomaat en toiletten zijn nog niet beschikbaar.

· Volg ALTIJD de aanwijzingen van de medewerkers op.


Veiligheid
Indien de openstelling van Bibliotheek Brunssum indruist tegen de gemeentelijke of landelijke maatregelen rondom het coronavirus, houden wij ons het recht voor de openstelling per direct te staken. Dit geldt ook voor de dagen en tijden waarop de bieb open is. Het kan zijn dat we hier aanpassingen in moeten aanbrengen om de veiligheid te garanderen. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de openstelling als je dat niet doet.

Houd deze website en Facebookpagina in de gaten voor actuele informatie en wijzigingen rondom de (gefaseerde) heropening van de bibliotheek.

Online doorlezen kan ook!
Ook kun je verder lezen met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Alle informatie vind je op www.onlinebibliotheek.nl.

Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters), inclusief een selectie voor niet-leden. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op Jeugdbibliotheek: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.  

Heb je nog vragen?:
mail ons op info@bibliotheek.nl
We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-17.30 u.: 045-4007560

Afhaalservice