Bibliotheek Brunssum weer open!

We gaan gefaseerd en veilig weer een stapje verder open

Sinds woensdag 20 mei zijn onze deuren weer open voor onze klanten, weliswaar met beperkende voorwaarden en volgens de richtlijnen van het RIVM. Inmiddels zijn we coronaproof: er zijn kuchschermen geplaatst, onze medewerkers zijn geïnstrueerd, er zijn looproutes uitgezet en desinfectiemiddelen zijn aanwezig.
Verder hanteren we tot 12 september aangepaste openingstijden en zijn we op zaterdag nog gesloten. Vanaf die datum zijn we ook op de
zaterdagen weer geopend, en wel van 10.00-13.00 u.

Per 1 juli hebben we een versoepeling van de coronaregels ingevoerd maar we hebben nog steeds je hulp nodig om van de bibliotheek een plek te maken waar elke bezoeker op een veilige manier kan verblijven. Daarom vragen wij je om de volgende regels in acht te nemen:     

. Kom indien mogelijk alleen naar de bibliotheek.

· Jonger dan 13 jaar? Je mag alleen naar binnen onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.

· Zoek gericht naar boeken en probeer de verblijfsduur in de bieb te beperken tot 15 minuten

· Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek.

· Geen toegang bij de volgende klachten: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts (vanaf 38 C°) en/ of benauwdheidsklachten.

· Bij binnenkomst handen desinfecteren.

· Inleveren en uitlenen van boeken gebeurt via zelfservice.

. Betalingen bij voorkeur per pin.

· Leescafé en internetwerkplekken zijn weliswaar beschikbaar maar met een beperkt aantal plaatsen en met inachtneming van 1,5 meter afstand.

. Bij het gebruik van computers en printfaciliteiten kan momenteel geen hulp geboden worden

· Volg ALTIJD de aanwijzingen van de medewerkers op.


Veiligheid
Indien de openstelling van Bibliotheek Brunssum indruist tegen de gemeentelijke of landelijke maatregelen rondom het coronavirus, houden wij ons het recht voor de openstelling per direct te staken. Dit geldt ook voor de dagen en tijden waarop de bieb open is. Het kan zijn dat we hier aanpassingen in moeten aanbrengen om de veiligheid te garanderen. Voor jouw en onze veiligheid vragen wij je strikt aan onze aanwijzingen te houden. Wij behouden ons het recht voor je uit te sluiten van de openstelling als je dat niet doet.

Onze afhaalservice blijft vooralsnog gehandhaafd voor mensen die liever niet onze bibliotheek bezoeken. Zij kunnen telefonisch of via mail hun bestelling doorgeven en dit op afspraak op vrijdagochtend (als de bibliotheek gesloten is voor bezoekers) komen ophalen bij de entree.

Houd deze website en Facebookpagina in de gaten voor actuele informatie en wijzigingen rondom de (gefaseerde) heropening van de bibliotheek.

Online doorlezen kan ook!
Ook kun je verder lezen met de e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek. In de online Bibliotheek vind je ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen. Voor de meeste bibliotheekabonnementen geldt dat je hiervan gebruik kunt maken. Alle informatie vind je op www.onlinebibliotheek.nl.

Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden (ook peuters en kleuters), inclusief een selectie voor niet-leden. Met een luisterboek zijn de kinderen heerlijk geboeid en toch los van hun schermpjes.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op Jeugdbibliotheek: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Voor kinderen die lezen lastig vinden, bijvoorbeeld bij dyslexie en beginnende lezers, is er karaokelezen (luisteren met ondertitels) via Yoleo. Daar vind je ook Junior Einstein, waarmee je schoolvakken kunt oefenen.  

Heeft u nog vragen?:
mail ons op info@bibliotheek.nl
We zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9.00-12.30 u.: 045-4007560

Afhaalservice