Denkend aan vrijheid: twee gespreksavonden over de vrijheid

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Brunssum werd bevrijd. Maar wat betekent dat, leven in vrijheid? In de Bibliotheek Brunssum vinden op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni twee gespreksavonden plaats met het thema: Denkend aan vrijheid.. een verkenningsreis naar de vier vrijheden

In 1941 formuleerde President Roosevelt zijn Vier Vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst. Maar hoe geven we anno 2019 invulling aan die vrijheden? Liggen die vrijheden vast of vindt er (constant) een verschuiving plaats in de beleving van deze waarden?
Dat gaan we onderzoeken! Onder het motto: 'Denkend aan vrijheid'.

Twee gespreksavonden op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni

Gesprekken met ervaringsdeskundigen. Met filosofen. Rechtsgeleerden. Journalisten. En ook met het publiek! Gespreksleiders zijn Vivian Lataster, presentatrice en Govert Derix, filosoof.

Aanleiding voor de gespreksavonden zijn de Vier Vrijheden die President Roosevelt in 1941 formuleerde, waaronder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst.

Hoe geven we anno 2019 invulling aan die vrijheden? Liggen die vrijheden vast of vindt er (constant) een verschuiving plaats in de beleving van deze waarden?

Dat gaan we onderzoeken! Onder het motto: 'Denkend aan vrijheid'.

'Denkend aan vrijheid...'. Waar denk jij aan? Daarover gaan we in Brunssum met elkaar in gesprek. Je bent van harte welkom.

Meepraten over 'Denkend aan vrijheid...' doe je op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni 2019 in de Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum.  De avonden duren van 19.30 tot 21.30 uur, met naborrel.

De toegang is gratis. Klik hier om je aan te melden!

Beide avonden zijn een voorbereiding op een zeer speciale themabijeenkomst met Maarten van Rossum op 21 september in d'r Brikke-Oave. Klik hier voor een filmpje met meer informatie over de inhoud en het doel van beide avonden.

Hier vind je het complete programma tijdens de viering van '75 jaar Bevrijding' in Brunssum.