Denkend aan vrijheid: twee gespreksavonden over de vrijheid

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Brunssum werd bevrijd. Maar wat betekent dat, leven in vrijheid? In de Bibliotheek Brunssum vonden op woensdag 15 mei en woensdag 19 juni twee gespreksavonden plaats met het thema: Denkend aan vrijheid.. een verkenningsreis naar de vier vrijheden

In 1941 formuleerde President Roosevelt zijn Vier Vrijheden, waaronder de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst. Maar hoe geven we anno 2019 invulling aan die vrijheden? Liggen die vrijheden vast of vindt er (constant) een verschuiving plaats in de beleving van deze waarden?

Daar werd over gedebatteerd tijdens deze gespreksavonden onder het motto: 'Denkend aan vrijheid'.
Er waren gesprekken met ervaringsdeskundigen. Met filosofen. Rechtsgeleerden. Journalisten. En ook met het publiek! Gespreksleiders waren Vivian Lataster, presentatrice en Govert Derix, filosoof.

Filosoof Govert Derix schrijft aan de hand van tijdens deze avonden opgeschreven meningen en uitspraken een essay dat weer de basis vormt voor een zeer speciale themabijeenkomst met Maarten van Rossum op 21 september in d'r Brikke-Oave. Klik hier voor een filmpje met meer informatie over de inhoud en het doel van beide avonden.

Hier vind je het complete programma tijdens de viering van '75 jaar Bevrijding' in Brunssum.