Leesclub Brunssum op zoek naar nieuwe leden

Gepubliceerd op: 6 juli 2021 14:36

Lezen is leuk, maar praten over het boek dat je naar andere werelden heeft vervoerd is natuurlijk net zo leuk. Daarom kun je bij Bibliotheek Brunssum lid worden van een leeskring om samen met andere leesfanaten van mening te wisselen over je gelezen boek.

Vind je het fijn om met anderen over je leeservaringen te praten? Om een levendig gesprek te voeren over boeken: taal, vorm, structuur maar ook over hun maatschappelijke thema?
In onze leesclub onderzoeken we samen de literatuur in al haar facetten. Ons uitgangspunt is leesplezier: samen genieten van mooie taal, een intrigerend en gelaagd verhaal. Ieder boek voert ons binnen in een unieke wereld, reikt zijn eigen thema’s aan. Uitwisseling leidt naar nieuwe inzichten en verdiept onze leeservaring en ons leesplezier.
De leesclub komt 8 keer per jaar bij elkaar en wordt geleid door Maria Kleijnen, cultuurwetenschapper en ervaren leesclubleider. De kosten zijn € 55,--.

We lezen recente boeken uit de Nederlandse literatuur en wereldliteratuur in diverse genres en thema’s.

De bijeenkomst begint met een introductie van schrijver en werk en daarna wordt er een gesprek opgezet. Zo kunnen alle leden vertellen hoe zij het boek ervaren hebben en welke vragen zij erbij hebben. In de pauze is er koffie en thee. Na de pauze wordt er voorgelezen en daarna worden leeservaringen verder uitgewisseld en discussie gevoerd over de thema’s in een open, respectvolle sfeer. De boekbespreking wordt afgerond met een gezamenlijke conclusie over het boek.

De data en titels voor het komende seizoen vind je in onze agenda

De Leesclub Brunssum onder leiding van Maria Kleijnen komt 1x per maand op donderdagochtend bij elkaar
in Bibliotheek Brunssum van 10.00 u tot 12.00 u.  
Aanmelden en informatie: mariakleijnen@gmail.com