Kinderboekenweek 2020: En toen?

Tijdens de Kinderboekenweek 2020 : voorlezen, knutselen en een probeer het zelf uit!-workshop over belangrijke uitvindingen.

Zoals elk jaar organiseert Bibliotheek Brunssum in de Kinderboekenweek (dit jaar van 30 september t/m 11 oktober) weer een aantal activiteiten.
Het motto is ’En toen?’ en verhalen over vroeger staan centraal.
Dus: duik de geschiedenis in (samen met je vrienden) en doe mee met onze activiteiten!

- Op woensdag 30 september van 15.00-16.00 u. leer je samen met de professor van Mad Science alles over eenvoudige machines en hoe je er zelf één kunt maken! Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar:
Om het zware werk van de mens vroeger eenvoudiger te maken zijn we eenvoudige machines gaan maken door de eeuwen heen. En velen daarvan gebruiken we vandaag de dag nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan het wiel, misschien wel de belangrijkste uitvinding ooit! De kinderen worden zich er tijdens de workshop van bewust dat ze deze 6 eenvoudige machines (schroef, wig, hellend vlak, wiel & as, katrol en hefboom) iedere dag weer gebruiken, zonder dat ze het in de gaten hebben. Deze uitvindingen waren vroegen hartstikke belangrijk en waren allemaal nodig om bijvoorbeeld een kasteel te bouwen. Alle kinderen rouleren in groepjes langs verschillende activiteiten, zodat ze met elke van de eenvoudige machines aan de slag kunnen.
Deze workshop is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

- Op woensdag 7 oktober van 14.00-15.30u is er een voorlees- en knutselmiddag voor kinderen vanaf 5 jaar in samenwerking met de Vrije Akademie Parkstad. Na het voorlezen kunnen de kinderen een schilderij van de zee maken met daarop een 3D vikingschip.
Deze workshop is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.  

Verder is er gedurende de hele Kinderboekenweek een tentoonstelling van bekroonde boeken (Gouden en Zilveren Griffels en Penselen) en een tentoonstelling van boeken rondom het thema ’En toen?’ te zien.

Tante Thee Theater