Activiteiten in de Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Brunssum

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk beter als iedereen kan meedoen. Om laaggeletterdheid op de kaart te zetten organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 9 t/m 15 september 2019 de Week van de Alfabetisering.

In deze Week van de Alfabetisering vinden er bij Bibliotheek Brunssum de volgende activiteiten plaats:

- Op dinsdag 10 september organiseert Bibliotheek Brunssum in samenwerking met Vrije Akademie ZOM een workshop ‘Letters in hout’ voor Taalgroep Brunssum. De deelnemers gaan met behulp van houtbranders letters en woorden branden op en in hout. Ze starten met het bedenken van de teksten en kunnen elkaar hierbij inspireren.
Tijdstip: 10.00-12.00u. Besloten bijeenkomst.

- Na afloop van de workshop is er een lunch als aftrap van het nieuwe schooljaar. De lunch wordt verzorgd door 'Betere Buren'.
Tijdstip: 12.00-13.00 u. Besloten bijeenkomst.

Donderdag 12 september van 10.30-11.15 u. kunnen ouders met hun baby of dreumes (4-24 maanden) in de Bibliotheek een workshop 'Muziek op schoot' bijwonen.
Veron Jongstra, docente peuter- en kleutermuziek van de SMK (muziek- en dansschool) zal tijdens deze bijeenkomst laten zien op welke manieren je kunt luisteren, kijken, spelen en zingen met een baby of dreumes.
Zingen heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van je kindje. Deze eerste muzikale ervaring stimuleert de spraak- en taalontwikkeling en geeft je kind een veilig gevoel.
Ouders of grootouders/verzorgers zijn met hun baby of dreumes van harte welkom op deze inspirerende ochtend waarbij veel ideeën, aangereikt worden.
De ochtend is bedoeld voor kindjes van 4 maanden tot en met 18 maanden, plus één volwassene. De workshop vindt plaats in het kader van BoekStart en de Week van de Alfabetisering.

De toegang is gratis; aanmelden verplicht: ltimmermans@bibliotheekbrunssum.nl of 045-4007560.