Winnaars halve finale Nationale voorleeswedstrijd

Jim Hollender, Janoah Schoonens en Elke Gommans door naar halve finale Nationale Voorleeswedstrijd

Op  woensdag 6 februari jl. organiseerde de Openbare Bibliotheek Brunssum in de aula van Basisschool Titus Brandsma een kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De kinderen, afkomstig uit de groepen 7 en 8 van de Brunssumse basisscholen  Benjamin, De Caleidoscoop, St. Franciscus, Langeberg, Meander, De Opstap, Titus Brandsma,  de Trampoline en De Vlindertuin lazen om de beurt een fragment voor uit een zelfgekozen kinderboek. Zij werden eerder allemaal al voorleeskampioen van hun school en werden aangemoedigd door hun supporters.
Nadat iedereen aan de beurt was geweest kozen de juryleden (Bert de Veen, Gabrielle Drost en Kim Bakker) na overleg voor de volgende winnaars: Jim Hollender van Basisschool Langeberg,  Elke Gommans van Basisschool De Caleidoscoop en Janoah Schoonens van Basisschool Benjamin. Jim las voor uit  ‘Fantasia 8’ van Geronimo Stilton , Elke uit ‘Het ministerie van oplossingen’ van Sanne Rooseboom en Janoah uit ‘Superjuffie’ van Janneke Schotveld. De winnaars mogen alle drie deelnemen aan de halve finale (Parkstad) op 27 februari in Nuth (Schimmert). De twee beste voorlezers van de halve finale gaan door naar de provinciale finale van het Nationaal Voorleeskampi­oenschap op 8 april in Roermond.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen (het landelijk platform voor leesbevordering) in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.