Verzilveren eigen woning: plan je perfecte oude dag

25 september 2019, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Drie specialisten in vastgoed, vermogen en erfrecht organiseren gratis bijeenkomst in Bibliotheek Brunssum.

Drie specialisten organiseren op woensdag 25 september om 14.00 uur in de Bibliotheek Brunssum een bijeenkomst over het verzilveren van de eigen woning. Financieel planner Boudewijn Schuurman, makelaar Ralf Trafas en notaris Harry Zuidervaart vertellen over de kansen en de risico’s voor mensen die meer willen halen uit hun vermogen. Ook is er aandacht voor degenen die nog niet willen of kunnen verzilveren maar die vooruit willen lopen op hun toekomstige financiële inkomsten en uitgaven.
Ongeveer 60% van de ouderen schenkt geld aan de kinderen met als belangrijkste reden om in de toekomst minder zorgkosten te hoeven betalen. Vaak schenken ouderen ook een deel van hun geld aan hun kinderen om erfbelasting te ontlopen. Sommige mensen willen graag geld vrijmaken voor de jaren vlak na de ingang van hun pensioen. Dan zijn ze lichamelijk nog fit en kunnen ze nog optimaal genieten van het leven. Senioren willen natuurlijk het beste halen uit het vermogen dat ze gedurende hun leven hebben opgebouwd en daarbij komt het aan op een goede financiële planning. Zo hebben Nederlandse huizenbezitters ruim 400 miljard euro aan waarde in hun huis zitten. Dat geld zit nu in stenen. Kun je dat vrijmaken? Kun je daarna ook nog goed leven? Wat kun je verwachten van de fiscus? En hoe zit het juridisch in elkaar?

De lezing van de drie specialisten is gratis bij te wonen en bestemd voor 55-plussers in het bezit van een eigen woning.

Boudewijn Schuurman, financieel planner van Goed & Geld Limburg BV uit Hoensbroek heeft ruime ervaring op gebied van financiering, vermogen, budgettering en fiscale vraagstukken. Ralf Trafas is makelaar in Parkstad en kent de waarde van de woningmarkt als geen ander. Harry Zuidervaart is notaris in Brunssum weet alles over schenken en erven.

Deze bijeenkomst is volgeboekt. Aanmelden is wel nog mogelijk voor de bijeenkomst van 6 november.