Luisteren naar klassieke muziek : Vivaldi, de rode priester en zijn meisjes

7 maart 2019, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: € 3,00 voor bibliotheekleden, € 4,00 voor niet-leden

Luisteravond Vivaldi

Musicus en voormalig directeur muziekschool Pierre Rietrae legt op een gedetailleerde, aanschouwelijke en prettige manier klassieke muziek uit, aan de hand van luisterfragmenten. Tijdens deze muziekavonden gaat u vooral genieten, u krijgt achtergrondinformatie en u wordt geattendeerd op details en wetenswaardigheden. Neem goede oren mee, noten lezen of voorkennis is niet nodig.

Antonio Vivaldi (1678 – 1741) werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Venetië. Hij schreef meer dan 770 werken en hij is
wereldwijd vooral bekend geworden door zijn compositie “De vier jaargetijden”, in het Italiaans: “Il Quattro Stagioni” (ook één van de pizzaklassiekers trouwens).
Vanwege zijn rode haar werd Vivaldi ook wel “De rode priester” genoemd. Hij werd zelfs tot priester gewijd, maar door een
astmatische aandoening is uitoefening van dit beroep uiteindelijk niet gelukt en richt hij zich helemaal op zijn voorliefde voor muziek en besluit hij het priesterschap op te geven. Hij werd koor- en orkestdirigent en vioolleraar aan de Ospedale della Pietà, een Venetiaans weeshuis voor jonge Venetiaanse weesmeisjes. De concerten die deze meisjes gaven, stonden zeer hoog aangeschreven en vooraanstaande gegoede burgers uit heel Europa bezochten de concerten. Als je iets wilde meemaken en ergens mee kon pochen, moest je hier geweest zijn.

Deze luisteravond is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!