Leestips voor thuis #ik lees thuis

20 maart 2020 t/m 30 juni 2020

-

Het is een onwerkelijke situatie

De scholen sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook de bibliotheken hebben de keuze gemaakt om te sluiten.

Juist in deze tijden is het belangrijk om te blijven (voor)lezen, zodat kinderen aan hun woordenschat kunnen werken. Lezen is niet alleen belangrijk maar vooral erg leuk!

Maar hoe doe je dat wanneer de bibliotheken gesloten zijn? Staat er geen ongelezen boek meer in jullie boekenkast? Dan zijn er tal van mogelijkheden om kennis te maken met nieuwe verhalen.

Wij delen graag deze tips om toch te kunnen blijven (voor) lezen en leesplezier te stimuleren.

De luisterbieb , voor alle leeftijden

Op  luisterbieb.nl zijn extra luisterboeken beschikbaar voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Download de app en geniet van de mooiste verhalen!

De Voorleeshoek, geschikt voor kinderen van 0-10 jaar

Via de  voorleeshoek wordt er digitaal voorgelezen door middel van filmpjes. De eerste maand is gratis of log in met je bibliotheekpas!

Bereslim, geschikt voor kinderen van 0-6 jaar

Speciaal tijdens deze periode kan er gebruikt worden gemaakt van digitale prentenboeken van Bereslim. 

Via bereslim zijn digitale prentenboeken nu voor iedereen toegankelijk. Gebruikersnaam: bereslim100943 wachtwoord: Bieb2020

Kun je niet stoppen met lezen en wil je nog meer filmpjes met digitale prentenboeken , ga naar de jeugdbibliotheek

Yoleo, geschikt voor kinderen van 8-12 jaar, ook als je dyslexie hebt

Heb je een jeugdbibliotheekpas? Log dan in op Yoleo . Hier kunnen kinderen zelf online boeken lezen en laten voorlezen. Kinderen beleven extra leesplezier door het spaarsysteem met muntjes waarmee ze een kamer kunnen inrichten.

Podcast Leesbeesten en luistervinken & De grote vriendelijke Podcast, geschikt voor kinderen van 9-12 jaar

Een podcast is ook leuk om samen met je kind naar te luisteren. In 'Leesbeesten en luistervinken' gaan kinderen in gesprek met een schrijver. Ga naar kinderpodcasts  en bekijk de eerste podcast met jeugdboekenschrijver Paul van Loon. 

Ook 'De grote vriendelijke Podcast' is een voorbeeld waar schrijvers van jeugdboeken aan het woord komen. Via degrotevrieendelijkepodcast leer je de nieuwste boeken kennen en kom je erachter hoe het is om een boek te schrijven.