Kinderboekenweek: probeer het zelf uit!-workshop over belangrijke uitvindingen

30 september 2020, van 15:00 tot 16:00 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: gratis

Tijdens de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Brunssum een probeer het zelf uit!-workshop over belangrijke uitvindingen

In deze 'Probeer het zelf uit!-workshop leer je samen met de professor van Mad Science alles over eenvoudige machines en hoe je er zelf één kunt maken! Voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar:
Om het zware werk van de mens vroeger eenvoudiger te maken zijn we eenvoudige machines gaan maken door de eeuwen heen. En velen daarvan gebruiken we vandaag de dag nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan het wiel, misschien wel de belangrijkste uitvinding ooit! De kinderen worden zich tijdens de workshop ervan bewust dat ze deze 6 eenvoudige machines (schroef, wig, hellend vlak, wiel & as, katrol en hefboom) iedere dag weer gebruiken, zonder dat ze het in de gaten hebben. Deze uitvindingen waren vroeger hartstikke belangrijk en waren allemaal nodig om bijvoorbeeld een kasteel te bouwen.
Alle kinderen rouleren in groepjes langs verschillende activiteiten, zodat ze met elk van de eenvoudige machines aan de slag kunnen.

De workshop is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is dan ook niet meer mogelijk.