Lezing 'Dwars door de Himalaya'

9 oktober 2019, van 19:00 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: € 3,00 voor bibliotheekleden, € 4,00 voor niet-leden

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Wereldreiziger Jan Willem Lagerweij vertelt enthousiast over zijn fietsreis dwars door de Himalaya en toont daarbij zijn prachtige foto's die al in diverse reismagazines zijn gepubliceerd.

Na 10 jaar in een groot aantal landen van Europa te hebben gefietst besluit Jan Willem Lagerweij één van zijn ultieme fietsdromen te verwezenlijken: fietsen van Lhasa (Tibet), met 3.600 meter de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld, naar Kathmandu (Nepal) over de 900 kilometer lange Friendship Highway. Een route langs de 8850 meter hoge Mount Everest en over diverse bergpassen boven de 5000 meter.
De reis begint met een fietstrekking van enkele dagen door de Kathmandu vallei waar de reizigers ervaren hoe eenvoudig de Nepalezen leven.
Na deze intense ervaring begint het echte werk, de fietstocht over de Friendship Highway.

Bij deze prachtige presentatie over deze avontuurlijke reis ligt de nadruk op Kathmandu en zijn schitterende landschappen, het overweldigende Himalayagebergte met zijn meanderende wit van de bergkappen en vooral op al die kleurrijke bewoners. Er is natuurlijk ook aandacht voor de tempels, kloosters en uiteraard voor de Potala, het voormalige winterpaleis van de Dalai Lama's gelegen in Lhasa op 3.600 meter hoogte. Nergens in de wereld liggen kloosters op zo’n grote hoogte als in Tibet.

De lezing wordt geïllustreerd met schitterende foto's waarvan sommige intussen in tijdschriften zijn gepubliceerd.

Deelnemers aan deze lezing krijgen een goede indruk van het gewone, boeddhistische leven in Tibet. Er wordt verteld hoe allesoverheersend aanwezig het boeddhisme is en hoe deze religie het levensritme bepaalt. Er volgt ook een inkijkje in het Hindoestaanse leven van Nepal.

U zult het zelf ervaren: zo nu en dan waan je je in Tibet en Nepal enkele honderden jaren terug in de tijd.

Deze lezing is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.