Lezing 'Jij gaat scheiden... En nu?'

31 januari 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Brunssum, Rumpenerstraat 147, Brunssum

Kosten: €2.00 voor bibliotheekleden, € 2,50 voor niet-leden

Tijdens deze bijeenkomst laat Lizzy Koot je mogelijkheden zien hoe jij om kan gaan met de scheiding. Er wordt aandacht besteed aan wat er allemaal moet worden geregeld. Er is ruimte om vragen te stellen en met anderen te spreken. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die gaan scheiden.

Na een periode vol twijfels is de beslissing genomen dat je gaat scheiden. Of dit nu je eigen keus is of niet, het is een heftige en emotionele periode waarbij veel op je afkomt. Misschien voel je je opgelucht, misschien ben je verbijsterd, ontzettend boos, verdrietig of misschien voel je juist helemaal niets. Hoe jij je ook voelt, de komende tijd moet jij veel praktische zaken regelen. In het begin zie je door de bomen het bos niet meer. Er is zoveel te beslissen en zoveel informatie te vinden. Jij gaat scheiden! En nu?
Waar moet je beginnen? Realiseer je dat je niet vandaag alle beslissingen hoeft te nemen. Neem er de tijd voor. Stap voor stap kom je daar waar je wilt zijn. Als je gaat scheiden doe dit dan het liefst zo soepel mogelijk. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Het is beslist geen makkelijke taak. Toch is het mogelijk. Het is belangrijk om te weten wat die mogelijkheden zijn en waar je vooral op moet letten.  

Een scheiding is een rouwproces waar je, misschien ongewild, doorheen gaat. Het is een verlies van iemand die je dierbaar was of nog steeds is. Er breekt een nieuwe onbekende en angstige periode aan waarin jij je eigen weg moet vinden. Dit maakt het allemaal nog lastiger om alles op een soepele manier te regelen.
Tijdens de bijeenkomst laat Lizzy Koot je mogelijkheden zien hoe jij om kan gaan met de scheiding. Er wordt aandacht besteed aan wat er allemaal moet worden geregeld. Er is ruimte om vragen te stellen en met anderen te spreken. De bijeenkomst is geschikt voor mensen die gaan scheiden.